Skapa relationer med andra fans

En storklubb som Liverpool FC har fans över hela världen. Detta betyder att du som svensk Liverpoolfantast enkelt kan hitta likasinnade såväl i Sverige som utomlands. Dagens teknik med Internet och sociala medier gör det dessutom mycket enkelt att bygga relationer fans emellan. Du kan enkelt hitta personer i samma ålder med ett lika stort engagemang för fotboll och Liverpool som du själv har. Är du idag ensamt Liverpoolfan i din vänskapskrets, behöver alltså så inte vara fallet imorgon!

Utveckla dig själv och ditt supporterskap

Att bygga relationer, chatta och hålla kontakt med andra Liverpoolfans kan vara ett fantastiskt sätt att utveckla dig själv och ditt supporterskap. Förmodligen kommer du att möta många nya vänner som du kanske även väljer att träffa i verkligheten. Kanske hittar du en lika galen Liverpoolfantast som dig själv och som du kan åka på din nästa fotbollsresa tillsammans med. De traditionella sociala medierna såsom Twitter, Instagram, Facebook och Youtube är lämpliga för detta. Det finns även officiella supporterklubbar som har hemsidor där du kan kontakta medlemmar direkt eller diskutera i forumet på hemsidan.

Skapa en Instagram-community för likasinnade

Använder du dina sociala medier smart kan det vara ett ypperligt sätt att ta ditt supporterskap för Liverpool FC till nya höjder. Kanske leder det till att du exempelvis inte bara följer andra Liverpoolkonton på Instagram, utan själv också startar ett eget framgångsrikt Instagram-konto som fungerar som en sorts Liverpool-community där du lägger upp olika bilder och videoklipp om klubben i ditt hjärta.

På ett sådant konto skulle du kunna ladda upp allt från bilder på dina favoritspelare, roliga memes, bilder på din uppladdning inför en match eller en bild över glädjen efter laget tagit tre nya härliga poäng under Premier League-säsongen. Andra roliga inslag kan vara att skapa omröstningar om matchens spelare, veckans spelare och liknande i Instastory. Du kanske även laddar upp videoklipp där du delar med dig av dina intryck efter matcherna eller din reaktion efter klubbens senaste nyförvärv.

På sikt kan detta resultera i att du börjar tjäna pengar på Instagram genom att du blir en influencer för andra Liverpool- och fotbollsfantaster. Detta kan vara en väg att få Liverpool som ditt arbete med en lön att leva på, eller också kan det vara ett fantastiskt sätt att finansiera fotbollsresor på för att du ska kunna få uppleva den magiska atmosfären under Liverpools matcher.

Andra sociala medier du bör använda

Andra sociala medier som du bör använda för att skapa kontakt med andra fans är exempelvis Facebook, Twitter, Snapchat och Youtube. Du kan till exempel börja kommentera matcherna på Twitter och samtala med andra hängivna fans under matchens gång. Ett annat sätt att interagera med andra Liverpool- och fotbollsfans kan vara att du delar med dig av dina bästa bettingtips på Liverpools matcher genom en blogg eller en tipskanal på Youtube där du går igenom dina spelförslag. Även detta är något som du på sikt kan tjäna pengar på om du tar in reklam på sidorna. Att ge exempelvis bettingtips på detta vis skulle även kunna öppna upp för karriärvägar inom fotbollsmedia som tipster eller skribent om du lyckas få många följare.

Sammanfattningsvis finns det alltså oändliga fördelar med att försöka skapa relationer och kontakt med andra fans världen över. Även om du har flera vänner redan idag som delar din kärlek för Liverpool FC är det aldrig fel att utöka sitt nätverk och utveckla sitt supporterskap i olika former.