Med Liverpool You Never Walk Alone

Liverpool är en av världens mest kända och mest populära fotbollsklubbar. Klubben har anhängare världen över och en supporterkultur som de flesta andra klubbar endast kan drömma om. Denna supportkultur är svår att beskriva i ord men befinner du dig på klubbens hemmaarena Anfield när supportrarna samfällt stämmer upp i ” You’ll never walk alone” kommer du snabbt att förstå vad den innebär.

Blir du supporter till Liverpool kommer du snabbt att upptäcka den inkluderande supporterkultur som är så typisk för Liverpool och dess supportrar. Som supporter ska du absolut försöka att ta dig till Liverpool och Anfield för att se så många matcher du kan på plats. Har du inte möjlighet att bege dig till Liverpool kan du följa matcherna via TV. För att göra det än mer spännande kan betting på matcher där Liverpool spelar ge den där extra kryddan.

Liverpool FC på planen

Klubben har haft en längre period när man inte på allvar har kunnat utmana de andra stora klubbarna i England som till exempel Manchester United, Manchester City, Arsenal eller Chelsea om titeln. Än värre har varit att lokalrivalen Everton samtidigt har haft en av sina bättre perioder och hamnat före Liverpool i Premier League vid ett par tillfällen.

Men för ett par år sedan skedde en förändring. Klubben tog in den tyske tränaren Jürgen Klopp och ändrade samtidigt sin värvningsfilosofi. Det var inte längre de stora namnen som gällde. Istället värvades unga spelare som kunde utvecklas på sikt. Förändringarna gav snabbt resultat och Liverpool är idag åter den toppklubb som man ska vara. Säsongen 2018/2019 slutade klubben på andra plats, ynka två poäng efter Manchester City. Emellertid kunde man trösta sig med titeln i Champions League vilket inte är så illa. Det ser onekligen ut som att de kommande åren kommer att innehålla många glädjeämnen för Liverpoolsupportrarna.