Fotbollsresa till

En klubb som Liverpool FC har fans över hela världen, från Kiev till Uppsala till Shanghai. Detta gör att fotbollsresor till Liverpool för att se laget spela på hemmaplan Anfield, är mycket populärt. Det är något som står högt upp på önskelistan bland alla röda Liverpoolfans runt om i världen. Atmosfären inne på fotbollsstadion och den mäktiga stämningen när alla rödklädda fans sjunger ”You’ll Never Walk Alone” i en allsång inför matchen är unik och något som måste upplevas på plats. TV-sändningar, dokumentärer och videoklipp på Youtube i all ära, men känslan på plats går inte att återskapa genom detta utan måste helt enkelt upplevas!

Fixa matchbiljetter redan idag

Det är hög efterfrågan på biljetter till Liverpools hemmamatcher på Anfield. Det är därför viktigt att du planerar och bokar matchbiljetter till din fotbollsresa i god tid. Ett sätt att enklare få tag i biljetter är genom att bli medlem i klubben och därigenom få förtur till ett flertal biljetter varje år. Ett sådant medlemskap kostar ungefär 35 pund.

Tänk på att det kan vara riskabelt att köpa matchbiljetter i andra hand via nätet. Det är som att gambla på MariaCasino och du riskerar att komma till arenan men inte bli insläppt. Vill du uppfylla din dröm om en fotbollsresa till Liverpool, bör du därför satsa på att fixa matchbiljetter via de officiella kanalerna.

Resepaket till din fotbollsresa

Genom den officiella svenska supporterklubben till Liverpool FC är det möjligt att köpa ett resepaket med matchbiljetter, flygbiljetter och hotell till din resa. Detta kostar cirka 4 500 kronor per person. Om du är medlem i supporterklubben kan du även få olika rabatter.

Att köpa ett sådant resepaket kan vara tryggt och det är ett bra alternativ om du vill slippa planera allt själv. Dessutom reser du i grupp tillsammans med flera andra likasinnade och kan knyta många nya bekantskaper. Kanske hittar du en vän för livet. Nackdelen med denna typ av resepaket är att du måste vara mer flexibel med datum eftersom resorna i supportergrupper endast anordnas ett par gånger om året. Om du endast kan resa ett visst datum eller vill se en specifik match, kan det vara att föredra att boka resan på egen hand via andra kanaler.

Boka fotbollsresan på egen hand

Om du önskar boka fotbollsresan till Liverpool på egen hand med matchbiljetter, hotell och flyg separat är det att rekommendera att börja med att boka matchbiljetten. Detta eftersom det är hög efterfrågan på dessa och du vill inte riskera att sitta med flyg och hotell utan att hitta en match att gå på.

Efter att du bokat in matchen eller matcherna, är olika populära jämförelsesidor att föredra när du ska välja flyg och hotell för att du ska hitta det bästa alternativet för just din resa.

När du väljer flyg till din fotbollsresan till Liverpool rekommenderas att resa med flyg till London eller Manchester och sedan därifrån ta tåg eller buss till Liverpool. Sträckan mellan London och Liverpool är ungefär 20 mil och tar drygt två och en halv timme med tåg. Manchester däremot är grannstad till Liverpool och ligger endast tre och en halv mil bort. Tåg eller buss från Manchester till Liverpool tar ungefär en timme och det finns flera avgångar varje dag.

Vid val av hotell kan såväl Liverpool som exempelvis Manchester vara lämpliga städer att boka hotell i. Om du väljer att boka hotell i Manchester bör du kolla upp avståndet till tågstationen för att göra din resa mellan Manchester och Liverpool så smidig som möjligt. Bokar du hotell i Liverpool är hotell i centrum att föredra framför hotell nära Anfield, eftersom du då kan kombinera din resa med att uppleva staden Liverpool fullt ut.